Термопомпа е устройство, което използва енергията от околната среда, за да прехвърли топлина от едно място на друго. Тя работи по принципа на термодинамичния цикъл и може да осигури отопление, охлаждане и гореща вода. Термопомпите са енергоефективни, тъй като използват по-малко електричество, за да генерират топлина или студен въздух, в сравнение с други системи за отопление и охлаждане. Те могат да бъдат полезни за домове, офиси, хотели и други сгради, като предлагат комфорт и икономия на енергия.

Термопомпата се състои от външно тяло с компактни размери и вътрешно тяло-хидробокс, което може да бъде свързано към конвектори, радиатори или към подовото отопление. Предимствата на термопомпата въздух/вода са че получавате комфортно подово или радиаторно отопление с мининален разход на електроенергия и топла вода в неограничено количество с възможност за връзка със слънчеви колектори. Новите високотехнологични термопомпи са идеален заместител на неефективните ел.котли, котли на твърдо гориво и др. Недостатък все oще високата цена. Цените на Японските производители започват от 7000лв. Има вариант инверторна сплит система да беде преобразувана в така наречената термопомпа въздух вода посредством свързване с пластинчат топлообменик и съответно цената пада на половина. За оферта и повече информация заповядайте в нашите магазини!

"Сихара" ООД предлага богата гама от възможности за климатизиране на всеки дом, стая или офис.

Стремим се да предлагаме на своите клиенти висококачествени климатични системи на конкурентни цени.

Ние предлагаме продукти и услуги, които отговарят на специфичните нужди на всеки отделен клиент.

Нашата широка гама от продукти се актуализира непрекъснато.

Нови продукти се въвеждат ежегодно след внимателно проучване на глобалния климатичен пазар, както и на социалните и екологични тенденции.

Климатичната система е доказано най-ефективното решение за отопление и охлаждане.

Стандартната сплит система дава 4 пъти повече топлинна енергия, отколкото консумира. Ефективността на климатика е повече от 400% - единственият електрически уред, който постига подобни резултати. Оптимално съотношение между комфорт и цена.
Изберете най-икономичният уред за отопление или охлаждане

Климатик за Вашия дом

Предлагани марки